TILAUSVAHVISTUS
Hyvä asiakkaamme, asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa tilaukseesi ja tuotteisiin liittyvissä kysymyksissä puhelimitse numerossa 09-427 04 443 ma–pe 10.00–17.00.

Toimitustapa

Tuotteet toimitetaan suoraan kotiosoitteeseen kirjeenä. Kirje jaetaan vastaanottajalle, jos se voidaan jättää postiluukkuun tai – laatikkoon. Muussa tapauksessa jakaja jättää saapumisilmoituksen ja voit noutaa lähetyksen postista. Posti säilyttää kirjettä saapumisviikon lisäksi kolme kalenteriviikkoa. Toimitamme tuotteita Suomeen.

Maksutapa

Lähetämme laskun tilaamiesi tuotteiden mukana, etkä joudu maksamaan tuotteita etukäteen. Viivästyskorko määräytyy korkolain mukaisesti.

Tilauksen sisältö, toimitusajat ja hinnat

Loiste-sähköhammasharjan tilaus on kertatilaus joka sisältää Loiste-hammasharjalaitteen, verkkolaitteen ja kaksi harjapäätä. Tilauksen hinta 69,00€ Tilaus lähetetään heti tilauksen vahvistamisen jälkeen. Loiste-vaihtoharjapalvelun tilaus sisältää vaihdettavat harjapäät lähetettynä asiakkaalle kahden kuukauden välein. Vaihtoharjapalvelun tilaus on 12 kuukauden määräaikainen tilaus, joka jatkuu määräaikaisuuden jälkeen kestotilauksena, kunnes se irtisanotaan. Vaihtoharjapalvelun kokonaishinta 149,40 €muodostuu 6 x 24,90€ lähetyksestä.

Peruuttaminen ja tuotteiden palauttaminen

Sinulla on tilausta koskien 14 päivän täysi peruutusoikeus, joka sisältää velvollisuuden palauttaa saamasi ensimmäinen tuotelähetys. Ilmoita tämän oikeuden käyttämisestä asiakaspalveluumme (puh. 09-4270 4443) 14 päivän kuluessa ensimmäisen lähetyksen vastaanottamisesta ja saat samalla asiakaspalvelustamme palautustunnuksen. Muista pyytää postista kuitti palautuksestasi. Palautettavan lähetyksen on oltava avaamaton, ja myös muovituksen on oltava paikoillaan, sillä tuote on hygieniatuote. Tilauksen jatkolähetyksillä ei ole palautusoikeutta. Mikäli jatkolähetys palautetaan, toimitamme sinulle korvaavan tuote-erän uudella laskulla, johon on lisätty posti- ja käsittelykulut 4,90 €.

Tilauksen irtisanominen

Tilauksen voi irtisanoa olemalla yhteydessä asiakaspalveluun, jolloin tilaus päättyy määräaikaisuuden jälkeen. Jos kestotilaus irtisanotaan määräaikaisuuden jälkeen, päättyy kestotilaus heti.

Virhevastuu

Suomen Terveystukku vastaa tuotteiden kuluttajansuojalain mukaisesta virhevastuusta. Mikäli havaitset virheen tuotteessa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme kohtuullisessa ajassa siitä, kun havaitset virheen.

Osoitteenmuutos

Ilmoita meille mahdollisimman nopeasti uusi osoitteesi, jotta tuotteet löytävät ajoissa uuteen osoitteeseesi.

Henkilötietojen käsittely

Henkilötietoja käsitellään tietosuojalainsäädännön mukaisesti, lisätietoja osoitteessa https://terveystukku.fi/rekisteriseloste/. Henkilötietoja voidaan käyttää Suomen Terveystukun ja sen kumppaneiden suoramarkkinointiin tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Asiakkaan on oltava yli 18-vuotias.

Riidanratkaisu

Pyrimme aina ratkaisemaan mahdolliset ongelmat asiakaspalvelussamme. Kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä lautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta).